Dřevo - přírodní materiál

Dřevo je přírodní materiál s charakteristickými vlastnostmi. Dřevo neustále přijímá nebo vydává vlhkost dle aktuální vzdušné vlhkosti. Vzhledem k tomu může dřevo měnit svoje rozměry i tvar. Dbejte prosím na to, aby jste výrobky nesmáčeli vodou, nevystavovali je povětrnostním vlivům, zejména pak dešti, ale i například vlhkému mlhavému počasí. Pokud potřebujete výrobek ze dřeva očistit, použijte jen mírně vlhkou houbičku nebo hadřík.

Dřevo je materiál porézní a snadno nasákavý. Při kontaktu s nejrůznějšími látkami tak může změnit svou povrchovou barvu. Pokud budete chtít výrobek odolnější a stabilnější, můžete jej povrchově upravit, např. napuštěním olejem, natřením lakem apod. Nejvhodnější varianty jsme vybrali za Vás a zobrazí se Vám při výběru variant zboží. Kdyby jste přeci jen potřebovat s výběrem povrchové úpravy pomoci, napište nám zprávu.. Platí to i v případě individuálního dotvoření výrobku.

Dřevěné výrobky jsou choulostivé na změny teploty a vlhkosti. Zahřívání, vysoušení nebo naopak dlouhé máčení může výrobek nenávratně poškodit. Nevkládejte je proto do myček nádobí, nenechávejte je odložené ve vodě. Dřevo není materiál srovnatelný např. s porcelánem, sklem či kovem a nelze jej obdobně vyčistit, popř. desinfikovat.

 

Z důvodů složitých legislativních podmínek talířky prodáváme pouze k dekoračním účelům. Talířek neslouží k podávání pokrmů. 

Pokud budete dřevěné misky či talířky používat k servírování jídla, pečlivě zvažte, jaké jídlo to bude. Mastná jídla, omáčky, kečup, hořčice apod., to vše způsobí nevratnou změnu barvy a kresby dřeva. Na druhou stranu, dřevo je materiál odjakživa v kuchyni používaný, např. jako krájecí prkénko, vál na těsto, vařečky, obracečky apod. Talířky pouze opláchněte pod tekoucí vodou. Osušte jej utěrkou a nechte přirozeně oschnout. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení